Biografie

De veelzijdig en ervaren gitarist Giuseppe speelt Bossa Nova in pure vorm,  zangeres Marjoleine zingt met enthousiame en Brazilian sound, saxofonist Ruud maakt het feestje compleet. Het duo speelt ruim 8 jaar samen, Ruud speelt sinds 2023 mee. De muzikanten zijn goed op elkaar ingespeeld en delen het enthousiasme voor de muziek.

 

Wie is wie

Marjoleine enthousiaste zangeres, zingt met Brazilian feel

Marjoleine ten Cate raakte in haar studententijd in Wageningen (jaren 80) geïnspireerd door een muzikale huisgenoot die Bossanova speelde. Ze leerde gitaarspelen, nam zanglessen en formeerde een Latin trio. Sinds die tijd is ze zich blijven ontwikkelen in de muziek. Daarnaast heeft ze zich verder verdiept in Braziliaanse muziek en de Portugese taal. Een bezoek aan Rio de Janeiro heeft hernieuwde inspiratie gegeven aan haar enthousiasme voor deze prachtige muziek.

Ze heeft intussen veel podium ervaring en heeft lef en enthousiasme om het publiek mee te krijgen in een muzikale vibe. Haar klankkleur past mooi bij de Brazilian sound.

Naast zangeres bij Brazil Vibes treedt ze solo op met Spaanse- en Franstalige muziek en geeft ze actieve workshops muziek en beweging aan verschillende (kwetsbare) doelgroepen. Met als doel: mensen blij maken en met elkaar verbinden door middel van muziek.

Veelzijdig en ervaren gitarist Giuseppe speelt Bossa Nova in pure vorm

Giuseppe Coppola is een veelzijdig gitarist met uitgebreide ervaring. Hij speelt zowel klassiek, akoestisch als elektrisch gitaar. Hij heeft ervaring als solomuzikant en in bands en speelt diverse genres zoals Klassiek, Bossa Nova, Progressieve rock, Fusion, Funk, Soul en Blues. Daarbij laat hij regelmatig zijn stem horen, die ook goed wordt gewaardeerd.

Bossa Nova en Braziliaanse muziek hebben hem altijd gefascineerd sinds hij VillaLobos ontmoette tijdens zijn klassieke gitaarstudies en later naar de composities van Tom Jobim luisterde. Dit vanwege de unieke combinatie van ritme en melodieën over een harmonisch rijk en complex akkoordpatroon.

Bij Brazil Vibes houdt gitarist Giuseppe zoveel mogelijk vast aan de originele akkoorden en ritmes die de componisten in hun eerste album gebruikten, om dichtbij het oorspronkelijke idee te blijven.

Saxofonist Ruud maakt het feestje compleet

Ruud Schellekens is als 15 jarige begonnen met klarinet en speelde al snel mee met platen op geïmproviseerde muziek. Op 20 jarige leeftijd is hij overgestapt op saxofoon om in bigbands te gaan spelen zoals de Sonic blast. Nu speelt hij jaren 30/40 swing music in  een eigen big band de Kalishnikovs.

Hij maakt daarnaast ook Cubaanse muziek met het kwartet Cuba Crisis, op bas saxofoon, een oude Conn uit 1927.

Als liefhebber van de Bossa speelt hij in nu als Saxofonist ook bij Brazil Vibes. Hij zegt: “We zijn nu een trio, dat maakt het spannend en is een nieuwe uitdaging voor mij! “